søndag 29. januar 2012

Oppgavehelg

Siden jeg tar halvt studie i matematikk ved siden av jobben fører det med til at diverse helger må brukes til å lese pensum. Denne helgen var det på tide å skrive et førsteutkast til den store fordypningsoppgava som skal være på heeeele 5 sider (ikke mye når en er vant til 15-20 sider fra tidligere studier). Emnet er for meg utrolig interessant: etnomatematikk. På godt forståelig språk vil det si matematikk i forhold til forskjellige kulturer. Dette temaet kombinerer dermed mine to store interesser: kulturer og tall (hørte jeg noen si geek??). Føler meg litt alene om denne fascinasjonen når jeg flyr rundt og forteller folk at kineserne teller på fingrene på en slik måte at de kan telle til 100 på sine to hender og de rundt meg bare gjatter med. Eller artige triks for å huske gangetabellen lettere, slik dere kan se her.

Til tross for at dette er ekstremt interessant sitter jeg her søndag kveld litt etter kl 22 og har ennå ikke fått skrevet ned et eneste ord. Det jeg derimot har fått gjort i helga har vært å ake med nevø, mor og månedyret, og ikke minst å få rydda i leiligheten. Julepynten som i noen uker har stått i esker i stua er nå oppe på loftet sammen med kofferten fra Spaniaturen. Kjøleskapet er gjennomvaska (delvis takket være melk som hadde lekket ut og kommet inn i kriker og kroker av kjøleskapet som man ikke visste eksisterte). Håndstøvsugeren jeg fikk til jul er brukt nøye for å se om den får med seg alt av pels som ligger rundt i leiligheten (og jord ettersom månedyret så på jorda i den store grønne planta mi som hennes nye godis). Roterommet (les: gjesterommet/kontoret) har faktisk fått litt orden på seg og antas å bli ferdig ryddet innen utgangen av 2012. Nå når jeg virkelig må få ned noen ord på papiret så får jeg vel sette igang. Må bare få i meg litt (ok da, ENDEL) kaffe først og satse på at jeg ikke er en duracell-kanin på jobb i morgen!

3 kommentarer:

  1. Lenge leve utsettelser av skoleoppgaver! De har vel aldri noen sinne i historien vært ferdig noe tidligere enn TIDLIGST kvelden før innlevering :-P Dessuten er det jo viktig med ryddig omgivelser også :-)

    SvarSlett
  2. Jeg kjenner at jeg er veldig glad for at jeg ikke studerer. :o)Lykke til!

    SvarSlett
  3. Skoleoppgaver er ment til å utsettes ja, og de blir helt sikkert best også når de gjøres i siste liten og man har press på seg ;)

    SvarSlett